Du er her:
 • Støa 2016>Tre hjerter
 • Tre hjerter - Kunst med et samfunnsperspektiv

   

  Tre hjerter | 25. juni - 14. juli | 12:00-17:00

  Bjørg Thorhallsdottir | David Sandum | Svanhild Rohdin

  Kunst med et samfunnsperspektiv
  Mediene snakker mye om de store kunstinstitusjoner og kuratorenes fokus på provokativ kunst. Kunst er i sin egenart mangfold, og vi ønsker å vise at det finnes andre måter å bruke, og uttrykke kunsten på. Gallerimiljøet i Oslo har startet opp debatten om ensrettingen innenfor institusjonene (feks: “Hvem styrer kunsten”, paneldebatt i Galleri Norske Grafikere tirsdag 19. februar 2013). 
   

  Denne utstillingen er med tre kunstnere som har et brennende engasjement, og en tro på at kunst også kan være et redskap for å åpne opp prosesser gjennom entusiasme. Den ene med kunsten som et symbolsk bilde for å forene og skape forståelse. Den andre samler kunstnere fra hele verden, og samler inn midler til gode formål gjennom promotering og salg av denne kunsten. Den tredje bruker kunsten som en gledesspreder, som hjelp i sorgarbeid, og som et middel til å skape bærekraftig utvikling i områder i verden som har økonomiske og samfunnsmessige problemer.
   
   

  Bjørg Thorhallsdottir

  Født i 1974 i Isafjordur på Island, oppvokst i Bærum og Sørøst-Asia. Kunstnerisk utdannelse fra blant annet Barcelona og Toulouse. Medlem av Norske Grafikere. Etablerte Hjertefred i 2005; et arrangement som er ment å gi sorg og død en lys, magisk og høytidsstemt ramme. Arrangementet ønsker å vekke livsbegjæret. 
    
  Hun sier selv at livet hennes er blitt et kunstprosjekt hvor målet er å inspirere mennesker til å leve det livet som de egentlig drømmer om.  Etter mange sterke og vonde opplevelser har hun erfart at livet ikke handler om hvordan vi har det, men hvordan vi tar det. 
      
  Bjørg har utsmykket kirker og andre bygninger, illustrert flere bøker og tidsskrifter, og gitt ut bøker på blant annet Gyldendal og Ascheoug Forlag. Kunsten hennes har blitt stilt ut i både inn- og utland.
   

  David Sandum

  Født i Gøteborg i 1971, bor nå i Moss. Sandum studerte kunsthistorie i Universitetet i Utah. Han begynte med oljemaling etter et mentalt sammenbrudd i en stressende jobb i IT-industrien. Denne prosessen har han skrevet bok om “Depression and art - I’ll run till the sun goes down”. Sandum hadde sin første utstilling i Moss 2002, og har arbeidet som kunstner på heltid siden. Han har hatt offentlige utsmykningsoppdrag i Skagen og på Hvaler. 
      
  I 2010 startet han Twitter-eventyret “Twitterartexhibit” der kunstnere fra hele verden sender inn sin kunst i postkortformat og inntektene går til veldedige formål. Utstillingsted rullerer, siste utstilling var i New York i Trygve Lie Gallery, der det ble stilt ut over 1000 postkort med kunstnere fra 35 land.
   

  Svanhild Rohdin

  Født i Oslo 1976. En allsidig kunstner bosatt i Slemmestad, utdannet fra Høyskolen i Oslo EST. Rohdin arbeider som maler og kunstlærer, men jobber også med videokunst, installasjon og skulptur. Hun har hatt mange utstillinger, fra Lofoten i nord til Stavanger i sør, videre til Los Angeles. Hun samarbeider ofte med kunstnere innenfor andre kunstformer som dans, musikk og videokunst. 
      
  Rohdins livsprosjekt er “Keys for Peace”. Hun samler nøkler fra hele verden for å lage en stor skulptur, en verdensnøkkel for fred, sammensatt av alle de små. Gjennom prosjektet og hennes bevisste kunstneriske engasjement i fredsarbeid, har hun samarbeidet med blant annet ”Sacred festival” i Drammen. Hun er innkjøpt av fylker, kommuner og bedrifter.
   

  Tilbake

  Aktiviteter

  Nytt fra Hurum Kunstlag

  Levert av WebSite AS